Nieuws

Griepepidemie ten einde

De griepepidemie die sinds eind november in Nederland heerste, is voorbij. In week 12 van 2017 kwamen 37 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten bij de huisarts. De week ervoor waren er dat nog 39. Nu er 2 weken achter elkaar minder dan 51 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts komen, is de epidemie officieel voorbij. 

Deze epidemie duurde 15 weken en dat is lang. In de afgelopen 20 jaar duurde een epidemie gemiddeld 9 weken.

Heeft u griep? Doe de Griep Check en u krijgt advies over wat u kunt doen.

Bron: NIVEL / Nederlands Huisartsen Genootschap, 28 maart 2017

Geplaatst op 28 maart 2017

Meer nieuws

 • Meer bewegen maakt gezonder

  Nieuwe adviezen van de Gezondheidsraad
  Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 
  Verder lezen
 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen