Nieuws

Voorkómen van zelfdoding

Elke dag overlijden in Nederland een paar mensen door zelfmoord. Op 'Stel de vraag van je leven' staan tips over hoe je over zelfmoord kunt praten. Als vriend, vriendin, zus, broer, mentor, buurman, zorgverlener. Praten lucht op en helpt.  

Neem gerust contact op met uw huisarts. Als u zich veel zorgen maakt over iemand of als u het zelf moeilijk heeft. Op Thuisarts.nl kunt u informatie vinden over depressie en gedachten aan zelfdoding

Bron: Stichting 113 Zelfmoordpreventie / Nederlands Huisartsen Genootschap, 7 februari 2017

 

Geplaatst op 07 februari 2017

Meer nieuws

 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen
 • Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland.
  Verder lezen