Update

10 nieuwe films over infectieziekten

Thuisarts.nl en het RIVM hebben 10 korte films gemaakt over diverse infectieziekten. In de films vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte. Waar loop je als patiënt tegen aan en wat zijn tips voor mensen die ermee te maken krijgen?  Huisartsen geven uitleg over klachten, oorzaken en verloop, met praktische tips en adviezen en de mogelijke behandeling van de infectieziekte. Met deze films kunnen Thuisarts.nl en de GGD’s in Nederland nog gerichter voorlichting geven aan patiënten en hun omgeving. De filmpjes zijn beschikbaar via de websites www.thuisarts.nl en www.rivm.nl.  De filmpjes gaan over de volgende onderwerpen:

 Bron: RIVM, Nederlands Huisartsen Genootschap, 3 april 2017

Geplaatst op 30 maart 2017

Meer nieuws

 • Meer bewegen maakt gezonder

  Nieuwe adviezen van de Gezondheidsraad
  Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. 
  Verder lezen
 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen