Nieuws

Nationale Hepatitisdag

man

Een leverontsteking door een virus, is dat goed te behandelen? Loop ik een risico of heb ik dat lang geleden gelopen? Vanaf vandaag, Nationale Hepatitisdag, is er extra aandacht voor Hepatitis B en Hepatitis C.

Hepatitis B is een leverontsteking door een virus. U kunt besmet raken via bloed of door onveilige seks. Ook als dit 20 tot 30 jaar geleden is. Het duurt soms lang voordat u klachten krijgt. Vaak geeft de ontsteking zelfs geen klachten. Hepatitis C kunt u krijgen als besmet bloed in uw bloed komt. De behandeling bestaat uit medicijnen.

Wilt u meer weten over Hepatitis B en C, of wilt u weten of u een risico hebt gelopen, kijk dan op Thuisarts.nl. U kunt ook de film bekijken over Hepatitis B en Hepatitis C.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 9 november 2017

Geplaatst op 07 november 2017

Meer nieuws

 • Nederlanders bewegen het meest van alle Europeanen

  80 procent van de Nederlanders doet wekelijks aan beweging
  Nederlanders bewegen twee keer zo veel als andere Europeanen. 80 procent van alle Nederlanders doet wekelijks aan fietsen, wandelen, tuinieren of zwemmen. In de rest van Europa is dat 40 procent.
  Verder lezen
 • Omgaan met warmte

  Tips van Thuisarts
  Het is en blijft nog een tijd warm. Thuisarts geeft tips hoe u uitdroging en oververhitting kunt voorkomen, ook in een Thuisarts-filmpje. 
  Verder lezen