11 apr 2017 -

In 2016 is er in Nederland vaker een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gevonden. Dit blijkt uit de 'Thermometer seksuele gezondheid' van het RIVM. De stijging komt vooral doordat steeds meer mensen met een hoog risico op soa zich laten testen.

30 mrt 2017 -

In de Week van de Teek (3 t/m 7 april) is er extra aandacht voor teken en de ziekte van Lyme. Teken lijken op bruin-zwarte spinnetjes en kunnen erg klein zijn. Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Bent u in de natuur geweest?

28 mrt 2017 -

De griepepidemie die sinds eind november in Nederland heerste, is voorbij. In week 12 van 2017 kwamen 37 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten bij de huisarts. De week ervoor waren er dat nog 39. Nu er 2 weken achter elkaar minder dan 51 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts komen, is de epidemie officieel voorbij. 

Deze epidemie duurde 15 weken en dat is lang. In de afgelopen 20 jaar duurde een epidemie gemiddeld 9 weken.

21 mrt 2017 -

Komende week wordt droog en zonnig lenteweer verwacht. Niet iedereen zal genieten van dit weer of graag naar buiten gaan. Door dit lenteweer gaan bomen als elzen, hazelaars en berk bloeien en verspreiden zich stuifmeelkorrels in de lucht. Mensen met een allergie voor boomstuifmeel kunnen last krijgen van hooikoortsklachten.

20 mrt 2017 -

Vandaag bestaat Thuisarts 5 jaar. En dat vieren we met vele bezoekers, tussen de 70.000 en 100.000 per dag. We danken alle patiënten, huisartsen en andere bezoekers voor het vertrouwen in ons en de complimenten en verbetertips die we ontvangen.

Ook de komende vijf jaar blijven we werken aan actuele, betrouwbare en begrijpelijke medische informatie. Steeds vaker ook met filmpjes en afbeeldingen. Met de Thuisarts-app kunt u uw vragen aan de huisarts, behandelafspraken of medicatie bijhouden.

8 mrt 2017 -

De woensdag na de voorjaars-/krokusvakantie, dit jaar op 8 maart, worden veel kinderen op school gecontroleerd op hoofdluis. In verband met de vakantiespreiding is dit op sommige scholen een week eerder (1 maart).

Doel van de Hoofdluisdag is om ouders en scholen bewust te maken van het belang van regelmatig kammen en om samen het probleem van hoofdluis aan te pakken.

2 mrt 2017 -

In de maand maart is er extra aandacht voor darmkanker. Door darmkanker vroeg op te sporen, is het goed te behandelen. Heeft u bloed en/of slijm bij de ontlasting, is de dikte van uw ontlasting veranderd en bent u ouder dan 50 jaar? Dan kunnen de klachten wijzen op darmkanker. Maar deze klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben, zoals stress of een infectie. Uw huisarts kan inschatten of er reden is voor verder onderzoek.

24 feb 2017 -

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie en adviezen over gezondheid en ziekte. Thuisarts plaatst geen informatie of reclame voor producten. Vermoedt u misbruik, meld dat dan via info@thuisarts.nl.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 24 februari 2017 

23 feb 2017 -

Is alcohol drinken voor u een gewoonte geworden en wilt u dat doorbreken? Doe dan mee aan ikpas.nl. U probeert dan 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. In die periode ontvangt u via sociale media ondersteuning en handige tips. Door tijdelijk geen alcohol te drinken, voelt u zich fitter en slaapt u beter. En er zijn meer voordelen.