24 feb 2017 -

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie en adviezen over gezondheid en ziekte. Thuisarts plaatst geen informatie of reclame voor producten. Vermoedt u misbruik, meld dat dan via info@thuisarts.nl.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 24 februari 2017 

23 feb 2017 -

Is alcohol drinken voor u een gewoonte geworden en wilt u dat doorbreken? Doe dan mee aan ikpas.nl. U probeert dan 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. In die periode ontvangt u via sociale media ondersteuning en handige tips. Door tijdelijk geen alcohol te drinken, voelt u zich fitter en slaapt u beter. En er zijn meer voordelen.

21 feb 2017 -

De griepepidemie duurt nu twaalf weken; het aantal mensen met griep neemt verder af. In de zevende week van 2017 kwamen 85 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten bij de huisarts. De week ervoor waren er dat nog 106. We spreken van een epidemie als er 2 weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts komen. Een gemiddelde griepepidemie duurt acht weken.

13 feb 2017 -

Elke moeder weet dat roken slecht is voor haar ongeboren kind. Toch lukt het veel moeders of aanstaande moeders niet om te stoppen met roken. Bijna 9 procent van de zwangere vrouwen rookt dagelijks tijdens de zwangerschap.

Roken tijdens de zwangerschap is zeer schadelijk: het leidt tot meer miskramen, vroeggeboorten en aangeboren afwijkingen. Kinderen van wie de moeder rookt in de zwangerschap hebben later meer kans op wiegendood, astma en overgewicht.

7 feb 2017 -

Elke dag overlijden in Nederland een paar mensen door zelfmoord. Op 'Stel de vraag van je leven' staan tips over hoe je over zelfmoord kunt praten. Als vriend, vriendin, zus, broer, mentor, buurman, zorgverlener. Praten lucht op en helpt.  

6 feb 2017 -

Met oorsuizen hoort u steeds een geluid in uw hoofd. Oorsuizen kan hinderlijk zijn, maar ook zo indringend dat het uw dagelijks leven bepaalt. Het is niet te behandelen, maar u kunt er wel mee leren omgaan. Kijk voor adviezen over wat u zelf kunt doen op Thuisarts.nl of bekijk de film hierover.

12 jan 2017 -

'Blue Monday' wordt de somberste dag van het jaar genoemd. Op Thuisarts.nl vindt u tips over wat u kunt doen tegen somberheid. Ga bijvoorbeeld sporten, bij een vriend langs en praat over problemen.

27 dec 2016 -

Per januari 2017 verandert het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Net als voorheen krijgen alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar eens per 5 jaar een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje. In het vernieuwde bevolkingsonderzoek wordt eerst gekeken of in het uitstrijkje Humaan Papillomavirus (HPV) aanwezig is. HPV is het virus dat een klein risico op baarmoederhalskanker geeft.

21 dec 2016 -

Enkele Mirena-spiraaltjes die vanaf 27 oktober zijn geplaatst kunnen mogelijk verkeerd geplaatst zijn. Maximaal 200 van deze spiraaltjes hebben een productiefout: de inbrenghuls zit verkeerd om, waardoor de spiraal verkeerd geplaatst kan worden. Dat maakt de kans om toch zwanger te worden iets groter.

21 dec 2016 -

Afgelopen dagen verschenen berichten in de media over nadelen van het gebruik van medicijnen tegen depressie. Op Thuisarts vindt u meer informatie over medicijnen bij depressie en tips wat u zelf kunt doen. Wilt u minderen of stoppen met antidepressiva? Overleg dan eerst met uw huisarts. Op Thuisarts.nl vindt u adviezen over het afbouwen va