Nieuws

Warme kompressen bij een strontje of hagelkorreltje

hagelkorreltje

Een strontje is een rood, pijnlijk bultje in het ooglid. Dit komt door een ontsteking. Een hagelkorreltje is een verstopte talgklier in uw ooglid en doet meestal geen pijn. Beide bultjes kunnen geen kwaad en gaan vaak vanzelf over.

Warme kompressen kunnen ervoor zorgen dat de bultjes wat sneller genezen. Leg enkele keren per dag een warm washandje op uw ooglid. Lees er meer over bij strontjeĀ en hagelkorreltje.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 12 juli 2017

Geplaatst op 11 juli 2017

Meer nieuws

 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen
 • Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland.
  Verder lezen