Keuzehulp

Testen op prostaatkanker?

Veel mannen denken: hoe eerder ik weet dat ik prostaatkanker heb, hoe beter. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het heeft voor- en nadelen om te weten of u prostaatkanker heeft. Deze keuzehulp helpt u een persoonlijke keuze te maken of u zich wel of niet laat testen.

Deze keuzehulp is bedoeld voor mannen van 50 tot 75 jaar die erover denken om hun PSA te laten controleren. De keuzehulp is niet bedoeld voor mannen met verhoogde kans op prostaatkanker. U gaat in 5 stappen door de keuzehulp heen. In de laatste stap zet de keuzehulp voor u op een rij wat u belangrijk vindt. Dit overzicht kunt u uitprinten en meenemen naar het gesprek met uw arts als u dat wilt.

Meer informatie

Over deze keuzehulp

De prostaat is een klier die onder de blaas zit. Deze klier maakt prostaatvocht. Als u klaar komt (zaadlozing), komt het prostaatvocht met de zaadcellen naar buiten. Met een PSA test wordt uw bloed getest op het stofje PSA (Prostaat Specifiek Antigeen).
Lees verder over over deze keuzehulp

Voor wie en wanneer?

Deze keuzehulp is bedoeld voor mannen van 50 tot 75 jaar die erover denken om hun PSA te laten controleren. Heeft u verhoogde kans op prostaatkanker? Dan is deze keuzehulp niet geschikt. Neem in dit geval contact op met uw huisarts.
Lees verder over voor wie en wanneer?