Nieuws

Luizendag 2017

De woensdag na de voorjaars-/krokusvakantie, dit jaar op 8 maart, worden veel kinderen op school gecontroleerd op hoofdluis. In verband met de vakantiespreiding is dit op sommige scholen een week eerder (1 maart).

Doel van de Hoofdluisdag is om ouders en scholen bewust te maken van het belang van regelmatig kammen en om samen het probleem van hoofdluis aan te pakken.

Hoofdluizen komen veel voor en zijn vervelend, maar kunnen geen kwaad. Vindt u hoofdluis bij uw kind, kam het haar dan gedurende twee weken dagelijks met een fijntandige kam. Kijk voor meer tips op Ik heb last van hoofdluis.

Om bij te houden hoeveel mensen last hebben van hoofdluis, startte het RIVM daarom het onderzoek  ‘Luis thuis?’ waar u kunt melden of uw kind last heeft van hoofdluis.

Nederlands Huisartsen Genootschap, 8 maart 2017

Geplaatst op 08 maart 2017

Meer nieuws

  • Stoptober 2017 van start

    28 dagen stoppen met roken
    Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
    Verder lezen
  • De vakanties zijn voorbij; alle scholen zijn weer begonnen. Op scholen verspreiden hoofdluizen zich gemakkelijk onder kinderen. Controleer uw kind op luizen. Kijk voor meer tips: Mijn kind heeft hoofdluis
    Verder lezen