Nieuws

Meer mensen met een soa

In 2016 is er in Nederland vaker een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gevonden. Dit blijkt uit de 'Thermometer seksuele gezondheid' van het RIVM. De stijging komt vooral doordat steeds meer mensen met een hoog risico op soa zich laten testen.

Vorig jaar zijn er 11% meer chlamydia-diagnoses vastgesteld bij vrouwen en heteroseksuele mannen dan in 2015. Bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt steeds vaker gonorroe gevonden. 

Kijk op Thuisarts.nl voor een korte film over soa's en adviezen hoe je een soa kunt voorkómen. Denk je dat je een soa hebt? Laat je dan testen. Ook als je twijfelt. De meeste soa’s zijn goed te behandelen als je er op tijd bij bent.

Bron: RIVM, Nederlands Huisartsen Genootschap, 11 april 2017

Geplaatst op 11 april 2017

Meer nieuws

  • Omgaan met warmte

    Tips van Thuisarts
    Het wordt de komende dagen erg warm. Thuisarts geeft tips hoe u uitdroging en oververhitting kunt voorkomen, ook in een Thuisarts-filmpje. 
    Verder lezen
  • Wormpjes komen veel voor bij kinderen. Ze geven jeuk, vooral 's nachts. Was de handen altijd na toiletbezoek en vóór het eten, knip de nagels kort en gebruik elke dag een schone handdoek en schoon ondergoed.
    Verder lezen