Nieuws

Terugroepactie Mirena-spiraal

Enkele Mirena-spiraaltjes die vanaf 27 oktober zijn geplaatst kunnen mogelijk verkeerd geplaatst zijn. Maximaal 200 van deze spiraaltjes hebben een productiefout: de inbrenghuls zit verkeerd om, waardoor de spiraal verkeerd geplaatst kan worden. Dat maakt de kans om toch zwanger te worden iets groter.

Heeft u na 27 oktober een Mirena laten plaatsen? Controleer (via de apotheek) het lotnummer. In sommige gevallen (lotnummer TU01DCZ) is er een kans dat uw (huis)arts de spiraal te laag of te hoog heeft geplaatst. Neem contact op met uw (huis)arts. Bij twijfel kan er een echo gemaakt worden in het ziekenhuis. 

De spiraal is verder veilig in gebruik. Lees meer over het spiraaltje op Thuisarts.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 21 december 2016

Geplaatst op 21 december 2016

Meer nieuws

 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen
 • Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland.
  Verder lezen