Nieuws

Afspraken over niet roken en drinken bij jongeren helpen echt!

jongeren

Wanneer u duidelijke afspraken met uw kinderen maakt over niet roken en niet drinken van alcohol, is de kans groter dat zij zich hieraan houden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid.  

Ongeveer 70 procent van de ouders maakt hierover afspraken met hun minderjarige kind.  De meeste ouders herhalen de afspraken als een kind naar een feestje gaat of op vakantie gaat. Ouders vinden het vaak wel lastig om hierover te praten, maar het helpt dus echt! Tieners blijven het belangrijk vinden wat hun ouders zeggen. Regels en afspraken geven jongeren houvast.  
Deze week start de campagne NIX18 die ouders wil oproepen zich hierover uit te spreken. Kijk voor meer informatie op NIX18.nl

Op Thuisarts vindt u meer informatie over een gezonde leefstijl en de risico’s van roken en alcohol.

Bron Rijksoverheid; Nederlands Huisartsen Genootschap, 28 juni 2017

Geplaatst op 28 juni 2017

Meer nieuws

  • Stoptober 2017 van start

    28 dagen stoppen met roken
    Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
    Verder lezen
  • De vakanties zijn voorbij; alle scholen zijn weer begonnen. Op scholen verspreiden hoofdluizen zich gemakkelijk onder kinderen. Controleer uw kind op luizen. Kijk voor meer tips: Mijn kind heeft hoofdluis
    Verder lezen