Nieuws

Haaruitval, normaal of niet?

haaruitval

Ieder mens verliest 50 tot 120 haren per dag. Dit lijkt veel, maar het is normaal. Omdat er telkens nieuwe haren aangroeien, leidt het niet tot kaalheid. Ook haarverlies bij het ouder worden is normaal. Dit treedt zowel bij mannen als bij vrouwen op. Mannen worden vaak kaal, bij vrouwen gebeurt dan minder vaak.

Maar heeft u plotseling kale plekken of krijgt u een dunnere haardos? Dan heeft u een specifieke vorm van haaruitval.

Er zijn veel middelen tegen haaruitval te koop, zoals lotions, crèmes en shampoos. De werking van deze middelen is niet bewezen. Artsen raden het gebruik niet aan. Ook vitamines en voedingssupplementen hebben weinig zin.

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, 12 juli 2017​

Geplaatst op 11 juli 2017

Meer nieuws

 • Alcohol tijdens de introductietijd

  Adviezen voor alcoholgebruik
  Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
  Verder lezen
 • Thuisarts.nl is vernieuwd

  Betere zoekmogelijkheden, beter leesbaar
  Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
  Verder lezen
 • Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland.
  Verder lezen